fredag 15. februar 2013

Hei. Dette er mitt første innlegg i min personlige blogg! Spennende og litt skummelt!! I Helle Pelles Hekle og Strikke blogg tenker jeg å legge ut bilder med kommentarer på det jeg skaper... Jeg liker nemlig å holde på med skapende aktiviteter! En ting jeg blant annet liker, er å sette gamle mønstre inn i nye settinger! Jeg liker også å skape ting i utradisjonelle materialer... Aller først noen eksempler på hva jeg har laget:
Gryteklut i Fana - mønster.


                                                         Marius - genser med rundstrikk.
                                                  Heklet nett i gaveband og bomullsgarn.
"Ibsen på boks." 
Metallboks - kunst laget av byggemateriell ( bakgrunn) Coka Cola - og ølbokser.
Handveske. 
Heklet av bånd. Dekor: Tovet ullgarn - nøster.

Det er jo vinterstid,så for øyeblikket er jeg opptatt med å strikke genser i mørkeblått ullgarn til min eldste sønn. Hyggelig!!
Neste prosjektet jeg planlegger å lage, er et par pulsvanter i Alpakka - garn. Velger dette garnet da det er mykt og behagelig mot kroppen. 

Siden det er fredag velger jeg å legge ut en fristende kakeoppskrift...


SUNNE OPPSKRIFTER

EN GODBIT ...

.. du forbrenner litt lettere.

SJOKOLADEKAKE MED CHILI

Sjokoladekake med sunn standard - det er ikke slankemat, men chilien setter fart på forbrenningen, slik at ikke ekstrakaloriene blir til fett.

Sjokoladekake 16 personer

250 g mørk sjokolade (minst 70 prosent kakao)
250 g sukker
1 rød chili
1 vaniljestang
125 g usaltet smør
125 g hasselnøttolje, valnøttolje eller makadamianøttolje
8 egg
Dryss
2 ss revet appelsinskall
Tilberedning
Smelt sjokoladen langsomt i en kjele, og tilsett halvparten av sukkeret. Hakk chilien ekstra fint, fjern vaniljekornene fra stangen, og ha dem i kjelen sammen med smør og olje. La massen avkjøles. Skill eggehviter fra eggeplommer i en annen bolle, og pisk dem halvstive. Ha i resten av sukkeret, og pisk videre til eggehvitene er helt stive. Rør eggeplommene inn i sjokolademassen. Vend eggehviter og sjokolademasse sammen, og hell det i en ildfast form - enten oval eller rund.

SUNN OG FRISTENDE PYNT
Stek kaken ved 190 grader i 45 min. Avkjøl kaken godt før du skjærer den opp - ideelt sett steker du kaken dagen før den skal serveres, slik at chilien får god tid til å avgi smak. Riv litt appelsinskall på toppen av kaken som pynt.
Mos frosne blåbær, jordbær eller bringebær med litt sukker - og sil massen. Server bærene til kaken sammen med kesam/rømme og frisk sitronmelisse eller mynte - nydelig!
Fra I FORM nr. 18, 2008 • Dato: 18.5.2009

MER SJOKOLADEDIGG

ENERGI PER PORSJON

(ca. 80 gram)
Energi: 330 kcal
Fett: 24,5 gram
Protein: 4,8 gram
Karbohydrat: 22,1 gram

Mandag, sol fra skyfri himmel og jeg er i det dikteriske modus! Hva kan dette bringe?
HULLEMASKINEN ER MIN VENN
Hullemaskinen er min venn!
Bruker den igjen, igjen.
Huller, rydder og sorterer.
Det er livet og jeg lever!


3 kommentarer:

  1. Ja dette er litt "skummelt" men kjekt å se hva andre lager også da. Jeg prøver meg på en Mariusgenser nå, men noe av mønsteret er litt vanskelig :)

    SvarSlett
  2. Jeg liker også godt å se hva andre lager, spennende! Morsomt å få inspirasjon!! Det fungerte veldig greit å strikke Marius - mønsteret på rundstrikk...

    SvarSlett
  3. Hei Helle,

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett